Tänään on tiistai 20.02.2018

Uutiset

Kunnanhallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen

Juuan kunnanhallitus on hylännyt tarkastuslautakunnan puheenjohtajan Risto Alangon oikaisuvaatimuksen, joka koski puheenjohtajalle maksettavaa korvausta vuoden 2014 tarkastuskertomuksen laadinnasta.

Kunnanhallitus päätti marraskuussa, että erillistä korvausta tarkastuskertomuksen laadintaan käytetystä ajasta ei makseta, koska lautakuntien puheenjohtajille maksetaan vuosipalkkio.
Alanko teki päätöksestä oikaisuvaatimuksen ja vaati kunnanhallitusta kumoamaan päätöksensä ja suorittamaan tarkastuslautakunnan puheenjohtajalle korvauksen lautakunnan sihteerin tehtävien suorittamisesta hänen tekemänsä korvaushakemuksen mukaisesti.
Alanko perusteli vaatimustaan muun muassa siten, että korvauksessa puheenjohtajalle on kysymys Juuan kunnan vuoden 2014 arviointikertomuksen laadinnasta, joka kuuluu normaalisti lautakunnan sihteerin tehtäviin. Tässä tapauksessa Juuan kunta ei ole huolehtinut lain asettamasta velvoitteesta järjestää tarkastuslautakunnalle riittäviä resursseja sihteerin tehtävien hoitamiseksi.
Kunnanhallitus toteaa Alangon esittämiin väittämiin, ettätarkastuslautakunnalla on ollut käytettävissä lautakunnan sihteerin
työpanosta ja lisäksi on huomioitava, että arviointikertomuksen laadinnasta
vastaa tarkastuslautakunta ei lautakunnan sihteeri.
Hallitus toteaa alkuperäisen päätöksensä mukaisesti, että tarkastuslautakunnan puheenjohtajalle ei makseta esittämäänsä korvausta tarkastuskertomuksen laadintaan käyttämästään ajasta, koska lautakuntien puheenjohtajille maksetaan vuosipalkkio.

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun