Tänään on tiistai 20.08.2019

Uutiset

Kolin jäätiellä voi taas ajaa

Kolin ja Vuonislahden yhdistävä, noin seitsemän kilometrin pituinen jäätie avattiin yleiselle liikenteelle maanantaina 4.2. Vuosi sitten se avattiin helmikuun 8. päivänä.

Jäätiellä kulkijoiden tulee huomioida seuraavat rajoitteet: Ajoneuvon suurin sallittu massa on kolme tonnia ja suurin sallittu nopeus 50 km/h. Ajoneuvojen vähimmäisetäisyys toisistaan on oltava 50 metriä. Ohittaminen ja pysähtyminen jäätiellä on kielletty.

Jos ajoneuvo pysähtyy jäätielle konerikon tai muun syyn takia, ei avustavaa ajoneuvoa pidä pysäyttää avustettavan ajoneuvon läheisyyteen.

Ennen jäätien lopullista sulkemista tie voidaan joutua sulkemaan väliaikaisesti esimerkiksi vaarallisten railojen tai jäälle nousseen veden takia tai siksi, että poikkeuksellinen lumimyrsky tukkii tien.

Tien auki olemisesta tai sulkemisesta tiedotetaan teiden varrella kahdella taululla, Lieksan Tiensuussa, Kelvän-Tiensuun maantien nro 5071 (Tiensuuntie) varrella, lähellä kantatietä nro 73, kantatieltä päin katsottaessa oikealla. Juuan puolella Ahmovaarassa, Outokummun-Kolin maantien nro 504 (Kolintie) varrella, lähellä valtatietä nro 6 ja Kolinportin liikekeskusta, valtatieltä päin katsottaessa oikealla.

Tien liikennöitävyydestä saa tietoa ympäri vuorokauden Tienkäyttäjän linjalta, puh. 0200 2100.

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun