Tänään on perjantai 17.01.2020

Uutiset

Kolin koirataideleirillä opitaan itsestä ja toisista koirien kannustamina

Kolilla laatuaan ensimmäinen koirataideleiri kokoaa heinäkuun viimeiseksi viikonlopuksi 26.-28.7. koirista kiinnostuneet lapset Kolin Turulaan harrastamaan taidetta vähän totutusta poikkeavalla tavalla.

Koirakaverit antavat inspiraatiota ja rohkaisevat oman kädenjäljen löytämiseen. Elämyksellisen päiväleirin toimintamuodot pitävät sisällään muun muassa maalaamista, korutyöskentelyä, savitöitä sekä piirtämistä. Yhteisöllisen touhun lomassa tarjotaan herkullista kasvislounasta sekä aamu- ja iltapäivän välipalat. Osallistumiskriteereinä ovat ikärajan (7-11v) lisäksi vain toive avoimesta ja uteliaasta, kokeilunhaluisesta asenteesta. Osallistuakseen leiriin ei siis tarvitse ennakolta tietää tai osata mitään taiteeseen liittyvää.

Luovuuden ja sisäisen taiteilijan löytämisen lisäksi leirin toteutustavat mahdollistavat myös muiden sosiaalisten voimavarojen vahvistamisen. Näitä ovat mm. itsetunnon, keskittymiskyvyn, kärsivällisyyden ja kuuntelemisen taitojen parantaminen sekä erilaisuuden kunnioitus.

Työskentelyä ja mukavaa, rentoa yhdessäoloa ohjaavat sosiaalipedagogiseen koiratoimintaan koulutetut ohjaajat Virpi ja Helena koirineen. Helena muutti vakituiseksi asukkaaksi ja yrittäjäksi Kolille Etelä-Suomesta vuodenvaihteessa, lähes 30:n vuoden intensiivisen mökkeilyn jälkeen. Leiri toteutetaan yhteistyössä Kolin Kulttuuriseuran ja Metsähallituksen kanssa.

Kulttuurikoiratoimintaa on aiemmin toteutettu hyvin palauttein viikottaisena varhaisen tuen kerhona muun muassa Lohjan ja Turun alakouluissa (yhteensä noin 500 kerhokertaa) sponsorituella vuosina 2015-2016. Kulttuurikoiratoiminnalle leimallista on tavoitteellisuus, ohjattu luovia teemoja hyödyntävä koira-avusteinen ryhmätoiminta, joka tähtää onnistumisen ja osallisuuden kokemuksiin. Toiminnan keskiössä on yhteiso?llisyys, jonka on tutkimuksissa todettu olevan oppimisen ja lasten kehityksen suhteen merkittävässä asemassa.

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun