Tänään on lauantai 18.01.2020

Uutiset

Postin lakko todennäköinen

Ensi maanantaina todennäköisesti alkava Postin lakko vaikuttaa ensi ja seuraavan viikon Vaarojen Sanomien jakeluun. Varhaisjakelu toimii normaalisti. Lakko koskee vain perusjakelua.

Lakon alkaessa perusjakelun jakajien määrästä ja tavaran liikkumisesta ei ole vielä varmuutta.
Vaarojen Sanomat tilaa painolta lisälehtiä, joita lehden tilaajat voivat noutaa konttorista. Konttori on poikkeuksellisesti auki myös perjantaina 15.11. ja 22.11. kello 9-15.
Niiden kestotilaajien, jotka eivät vielä ole aktivoineet nettitunnuksia, kannattaa se nyt viimeistään tehdä. Silloin lehteä on mahdollisuus lukea katkotta myös lakon aikana.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on käynnistämässä Postissa laajat lakkotoimet maanantaista 11.11. alkaen. Postinjakelu, käsittely ja kuljetus ovat marraskuussa lakossa kaksi viikkoa, jollei työehtosopimusneuvotteluissa ja pakettilajittelijoiden tilanteessa päästä työnantajan kanssa sopuun.
Lakko alkaa maanantaina 11.11. kello 6 ja päättyy sunnuntaina 24.11. kello 24. Lakko koskee noin yhdeksää tuhatta työntekijää. PAU ilmoittaa tarvittaessa myöhemmin uusista lakkotoimista.
Postin mielestä työnantajan tavoitteita muun muassa palkkojen laskemisesta on mahdotonta hyväksyä.

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun