Tänään on tiistai 25.09.2018

Uutiset

Siun sote kilpailuttaa asumispalvelut keväällä 2018

Siun sote kilpailuttaa sosiaalisen asumisen ostopalvelut keväällä 2018. Palvelut sisältävät pitkä- ja lyhytaikaista tehostettua palveluasumista, tavallista palveluasumista sekä tuetun asumisen palveluja muun muassa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä psykososiaalisista syistä palvelua tarvitseville henkilöille. Asumispalveluja järjestetään myös muille eri-ikäisille asiakkaille, joilla on erityisestä syystä tarvetta saada apua ja tukea asumisessa tai asumisen järjestämisessä. Rääkkylän ja Tohmajärven palveluja kilpailutus ei tässä vaiheessa koske.

Kilpailutus tulee vaikuttamaan sekä uusien että vanhojen asiakkaiden asumispalveluihin 1.6.2018 alkaen. Vanhoilla asiakkailla kilpailutus voi vaikuttaa asuinpaikkaan siinä vaiheessa, kun asiakkaalle myönnetyn maksusitoumuksen määräaikaisuus päättyy, mutta tarve asumispalvelulle jatkuu edelleen. Kesken voimassaolevien sitoumuksien ei kenenkään asuinpaikka vaihdu.

Tällä hetkellä Siun sote hankkii sosiaalisen asumisen ostopalveluja noin 470 asiakkaalle. Vuosittain asumispaikka tai apua asumiseen järjestellään noin 150 uudelle asiakkaalle. Ostopalvelujen nykyiset kustannukset ovat noin 13,3 miljoonaa euroa vuodessa, ja uusien hankintojen arvo tulee olemaan vuosittain noin 4,6 miljoonaa euroa. Yhteensä kyse on siis noin 18 miljoonan euron hankinnoista vuositasolla.

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun