Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
13.08.2015 06:00

Ravintolapäivä Vuokon kylätalolla

Ensi sunnuntaina vietetään jälleen ravintolapäivää, jolloin kuka tahansa voi perustaa päiväksi ravintolan, kahvilan tai baarin ilman byrokratiaa. Vuokon kyläyhdistys järjestää Juuan ensimmäisen oman ravintolapäivän Vuokon kylätalolla Heinävaaran laella.

– Päätettiin jo toimintasuunnitelmassa maaliskuussa osallistua päivään. Olisihan se jotain uutta, kertoo Vuokon kyläyhdistyksen kyläpäällikkö Jouko Tervo.

Ravintolapäivä on Suomesta toukokuussa 2011 alkanut ruokakarnevaali, Päivä järjestetään neljä kertaa vuodessa kolmen kuukauden välein. Päivä syntyi alun perin turhautumisesta ruokaan ja alkoholiin liittyvään byrokratiaan. Päivän on tarkoitus olla yhteinen juhla hyvän ruuan ympärillä.

Tervon mukaan heillä on tarjolla possupataa kahvit sekä suolaista ja makeaa. Ruoka kustantaa jokusen euron, josta osa jää myös kyläyhdistyksen kassaan. Vastuu maittavuudesta on annettu ravintola-alan osaajalle Ulla Saarelaiselle.

– Ja ruoka on varmasti hyvää, Tervo vakuuttaa.

Vuokossa on tarjottu tähänkin asti hyvää. Viime keväästä lähtien kylätalolla on ollut kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona kahvipäivä. Silloin tietyllä kellonlyömällä on saanut syödä ja juoda mitä haluaa, ja maksaa mitä haluaa.

Kävijöitä on Tervon mukaan ollut yleensä 10-20 henkeä.