Ruisleipä on hyvä kuidun lähde
Juuri ilmestyneessä laajassa yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa todetaan, että niin sanottujen kovien rasvojen vähentäminen pienentää sydäntautiriskejä. Vaikutusta on kuitenkin myös sillä, mitä niiden sijaan alkaa syödä.
Jos kovia rasvoja sisältäviä ruokia korvaa täysjyväviljalla tai terveellisillä kasvi- ja kalarasvoilla, sydäntautiriski pienenee.
Tämä on loistava uutinen meille suomalaisille, sillä olemme perinteisesti tottuneet syömään muun muassa ruisleipää, joka on täysjyvästä valmistettu. Kuidun lisäksi täysjyväleipä sisältää myös muita elimistölle tärkeitä ravintoaineita, kuten kivennäisaineita, vitamiineja ja bioaktiivisia aineita. Täysjyväviljaa kannattaa syödä niin rukiin, vehnän, kauran kuin ohrankin muodossa vaihdellen niiden erilaisten terveysvaikutusten hyödyntämiseksi.